Categorieën
Geen categorie

OPENBAAR VERVOER WORDT MINDER, DAT IS ONGEWENST

WIJKRAAD ZUID – WEST AMSTERDAM, schrijft een brief aan de Gemeenteraad en de Vervoersregio Amsterdam. Met deze brief uiten wij onze zorgen over het beperken van het aanbod van openbaar vervoer en het aantal tramlijnen in Zuid-West Amsterdam.

Wij vinden dat deze maatregelen een negatieve invloed hebben op de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van onze wijk. Graag lichten wij onze bezwaren toe aan de hand van de volgende punten:

– Het verminderen van het aantal tramlijnen leidt tot langere reistijden, meer overstappen en meer drukte in de overgebleven trams. Dit is niet alleen oncomfortabel en onpraktisch voor de reizigers, maar ook ongunstig voor het milieu en de volksgezondheid. Bovendien vermindert het de aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer als alternatief voor de auto.

– Het beperken van het aanbod van openbaar vervoer heeft een negatief effect op de sociale cohesie en de participatie van de bewoners van onze wijk. Veel mensen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer om naar hun werk, school, winkels, familie, vrienden of activiteiten te gaan. Door het verminderen van de frequentie en de beschikbaarheid van het openbaar vervoer worden deze mensen geïsoleerd en beperkt in hun mogelijkheden om mee te doen in de samenleving.

– Het beperken van het aanbod van openbaar vervoer en het aantal tramlijnen heeft ook gevolgen voor de veiligheid in onze wijk. Minder openbaar vervoer betekent minder sociale controle, minder verlichting en minder toezicht op straat. Dit kan leiden tot meer criminaliteit, overlast en onveiligheidsgevoelens bij de bewoners.

Wij verzoeken het College van Burgemeester en Wethouders dan ook om deze maatregelen te heroverwegen en te kiezen voor een beter openbaar vervoer in Zuid-West Amsterdam.

Wij denken dat dit niet alleen goed is voor onze wijk, maar ook voor de hele stad. Een goed openbaar vervoer draagt bij aan een duurzame, leefbare en inclusieve stad waar iedereen zich thuis voelt.