Categorieën
Geen categorie

Bewoners klagen over geluidoverlast Eloutschool

Ruim 140 bewoners van de Lomanstraat klagen bij de Gemeente Amsterdam over de jarenlange geluidoverlast door spelende kinderen op het schoolplein van de Eloutschool. De bewonersgroep sprak in over de reeds lang bestaande problematieken.

Met volledige steun van Wijkraad Zuid-West Amsterdam wordt door de bewoners krachtig gepleit voor het nemen van fysieke geluidwerende of geluiddempende maatregelen door de school en het stadsbestuur.

Al langer dan tien jaar bestaat een overleg tussen de omwonenden en de Eloutschool. Dit overleg levert wel contact met de school op maar geen concrete resultaten en de bewoners zijn dit zat.

De binnentuin waar het schoolplein gelegen is, vormt een klankkast waarbinnen het geluid van grote groep spelende en gillende schoolkinderen weerkaast wordt, en versterkt.

Thuiswerkende omwonenden kunnen zich tijdens hun werkzaamheden niet concentreren en worden gedwongen een flexwerkplek te huren buiten hun eigen woning. Dit brengt een forse kostenpost met zich mee voor omwonenden, die daarvoor niet gecompenseerd krijgen door de school of de Gemeente. Wellicht is dit voer voor een toekomstige rechtzaak?

De Eloutschool wordt verplaatst naar het Schinkelkwartier. In het huidige 90jarige pand komt echter een andere school uit Zuid: De Kleine Nicolaas. Het geluidprobleem en de overige overlast blijven dus ook in de toekomst bestaan.

Volgens Flora Breemer, stadsdeelbestuurder, wordt het bestemmingsplan voor de Eloutschool aan de Kruseman straat niet gewijzigd. Er is namelijk een schreeuwend tekort aan schoolgebouwen in Zuid, evenals aan betaalbaar maatschappelijk vastgoed.

De Kleine Nicolaas zal de helft van het 90jarige Eloutgebouw in gebruik nemen na vertrek van de Eloutschool. De bestemming, herbestemming en invulling van het andere deel van het gebouw is nog onbekend.

De Wijkraad wenst dat dit gebouwdeel ter beschikking komt van bewonersorganisaties die een onderkomen nodig hebben om hun activiteiten voor de buurt te kunnen ontplooien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.