Categorieën
Geen categorie

Wijkraad legt met landelijk FNV bestuur krans bij Nationaal Slavernij Monument

Een delegatie van Wijkraad Zuid-West Amsterdam was aanwezig bij de kranslegging namens het nationaal bestuur van de Federatie Nederlands Vakverbond bij het Nationaal Slavernij Monument in het Oosterpark.

Evenals in voorgaande jaren.

De slavernij op de Nederlandse Antillen en in Suriname werd afgeschaft per 01 juli 1873. Toen verkregen de voormalige tot slaaf gemaakten hun vrijheid.

De gevolgen van de slavernij zijn tot heden zichtbaar en voebaar in onze samenleving. De burgemeester van Amsterdam boodt haar excuses formeel aan aan de nazaten van tot slaaf gemaakten voor de prominente rol die burgemeesters van Amsterdam in vorbije eeuwen speelden bij de instandhouding van het systeem van menselijke en economische uitbuiting van tot slaaf gemaakten.

De Wijkraad verwelkomt deze excuses en bepleit een zelfde gebaar van Rijkswege om bestaande wonden in de samenleving te kunnen helen en meer maatschappelijke cohesie te bewerkstelligen.

Het vieren van Keti Koti past binnen het diversiteit- en inclusiebeleid van de Wijkraad. De Wijkraad beoogt een afspiegeling te zijn van de Amsterdamse bevolking in haar culturele diversiteit.