Categorieën
Geen categorie

#WIJKRAAD #NAAR #MOLUKSE #DAG #KWAKU #FESTIVAL

MOLUKSE DAG KWAKU MASSAAL


Het #Kwaku #Summer #Festival barst deze zomer weer voluit los. Op 30 juli 2022 vond de #vijfde #maal de #MOLUKSE #DAG plaats. KWAKU vindt dit jaar plaats van 16 juli t/m 7 augustus 2022. De Molukse KWAKU dag wordt sedert 2016 georganiseerd door de organisaties #Stichting #Rhythm of #Maluku en #TIFA #MAGAZINE en is inmiddels een vast programma onderdeel van het #FESTIVAL.

Leden van Wijkraad Zuid-West Amsterdam bezoeken steevast dit uitbundig cultureel samen zijn. Iedere maal weer een warm bad, met veel fantastische ontmoetingen!

Afbeeldingsresultaten voor kwaku molukse dag

Jaarlijks komen duizenden mensen met een Molukse identiteit naar het Kwaku festival, louter en alleen vanwege de speciale festivaldag waarop zij in de schijnwerpers staan, volle positieve aandacht mogen genieten. Kwaku is een plaats waar de Molukse cultuur in al haar rijke verschijningsvormen tot uiting mogen komen. Men manifesteert zich dan ook uitgebreid. Daarnaast is het een dag vol ontmoetingen tussen familieleden, vrienden oud en nieuw, een plaats waar men een levenspartner vinden kan tijdens het dansen, aan de bar, de bbq of simpel tijdens het flaneren langs de tientallen food en non-food stalletjes.

Het is één van het drukst bezochte dagen van het Kwaku Summer Festival. CORONA strooide enige jaren roet in het eten, maar nu mag men weer voledig los. Het eerste lustrum van de Molukse Kwakudag mag gevierd worden. Het werd een compleet spektakel van entertainment. Veel belovende en wereldberoemde Molukse artiesten, overal muziek, cultuur en eten. Eén groot Moluks zomers feest op het grootste multiculturele festival van Nederland.

Afbeeldingsresultaten voor kwaku molukse dag

De Molukse Dag op Kwaku trekt jaarlijks duizenden bezoekers en is één van het drukst bezochte dag van het Kwaku Summer Festival. Na twee jaar corona kan dan nu eindelijk het lustrum gevierd worden. Dit belooft veel spektakel van entertainment. Molukse artiesten, overal muziek, cultuur en eten. Kortom het wordt één groot Moluks zomers feest op het grootste multiculturele festival van Nederland in Amsterdam.

Met zeer groot genoegen keerden de Wijkraadleden en bewoners van Amsterdam Zuid-West weer terug naar huis, vol van de ervaren festival weelde.
De Wijkraad feliciteert het Kwaku Festival met de het eerste lustrum van de Molukse Festivaldag, tot volgend jaar!

Door:
Rabbijn Simon Bornstein, voorzitter
Sanjay Girwar, vice-voorzitter
Wijkraad Zuid-West Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.