Categorieën
Geen categorie

TOZO helpt Z.Z.P.’ers tijdens Corona-crisis

Ruim 40.000 zelfstandigen zonder personeel in Amsterdam hebben financiële steun van de overheid aangevraagd om de Corona-crisis te kunnen overleven.

Veel Z.Z.P.’ers zagen hun opdrachten wegvallen na de uitbraak van de Corona pandemie. Voor een groot deel van deze ZZP werkende bewoners van Amsterdam-Zuid dreigt een structurele armoedeval. Hulpverlenende instanties die schuldsaneringstrajecten aanbieden, zoals PUUR ZUID zien de toeloop fors toenemen.

Het Rijk heeft een financiële regeling in het leven geroepen om ZZP’ers financieel de Coronacrisis op te helpen vangen. ZZP’ers kunnen aanspraak maken op de nieuw in het leven geblazen TOZO regeling. De regeling is een steuntje in de rug, maar biedt geen compensatie voor gedorven inkomsten, het is eerder een klein basisinkomen, gedurende enige maanden, zulks ter hoogte van een bijstandsuitkering.

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers kan worden aangevraagd via de website van de Gemeente Amsterdam: https://formulieren.amsterdam.nl/TripleForms/LoketAmsterdam/formulier/nl-NL/evAmsterdam/scVerkorteBBZ.aspx/fSTD_Intro

ZZP’ers die lid zijn van FNV Zelfstandigen kunnen gebruik maken van de trainingen, brochures en juridische ondersteuning die de vakbond aanbiedt; https://info.fnvzzp.nl/coronacrisis/tozo