Categorieën
Geen categorie

ZUIDERZEEMUSEUM, EEN ONVERGETELIJKE ZOMERSE ERVARING!

Een excursie naar Enkhuizen om het 75-jarig bestaan van het Zuiderzeemuseum te vieren, is een geweldige manier om een dag door te brengen met een groep van 60 bewoners. Deze busreis boodt de mogelijkheid om het buitenmuseum te verkennen en te genieten van de zon en de zomerse sfeer.

Het Zuiderzeemuseum is een uniek museum dat de geschiedenis en cultuur van de voormalige Zuiderzee regio in Nederland belicht. Het museum bestaat uit twee delen: het Binnenmuseum en het Buitenmuseum. Het Buitenmuseum is gelegen aan de oever van het IJsselmeer en biedt een authentieke ervaring van het leven rondom de Zuiderzee in de 19e en begin 20e eeuw.

Tijdens de excursie kunnen de bewoners genieten van een wandeling door het Buitenmuseum, waar ze historische gebouwen kunnen verkennen die afkomstig zijn uit verschillende dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Deze gebouwen zijn zorgvuldig gerestaureerd en geven een levendig beeld van hoe het leven er destijds uitzag. Van vissershuisjes tot ambachtelijke werkplaatsen, er is veel te ontdekken en te leren over het verleden.

Naast het verkennen van de historische gebouwen, kunnen de bewoners ook genieten van verschillende activiteiten en demonstraties in het buitenmuseum. Ze kunnen bijvoorbeeld traditionele ambachten bekijken, zoals klompen maken of vis roken. Er zijn ook regelmatig optredens van muzikanten en dansers die traditionele volksmuziek en -dansen uitvoeren.

De excursie vindt plaats op een stralense, zomerse dag. Watt betekende dat de bewoners konden genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving. Het Buitenmuseum is omgeven door groene tuinen en water, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van de zon. Er zijn ook verschillende terrassen waar de bewoners kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Naast het Buitenmuseum biedt het Zuiderzeemuseum ook een Binnenmuseum waar tentoonstellingen te zien zijn over de geschiedenis, kunst en cultuur van de regio. Hoewel deze excursie zich richt op het Buitenmuseum, kunnen de bewoners ervoor kiezen om ook het Binnenmuseum te verkennen als ze daar interesse in hebben.

Al met al biedt deze excursie naar Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum een unieke kans voor bewoners om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de voormalige Zuiderzee regio. Met historische gebouwen, activiteiten, demonstraties en een prachtige omgeving, zal deze excursie zeker een onvergetelijke ervaring zijn voor alle deelnemers.

Dank aan de vrijwilligers en tot volgend jaar!