Categorie├źn
Geen categorie

LOGEERHUIS TOLSTRAAT OPEN

Aan de Tolstraat is een LOGEERHUIS geopend door de STICHTING LOGEERHUIZEN AMSTERDAM. Het logeerhuis biedt een veilige, plezierige omgeving wanneer het thuis even niet meer gaat. Er is hulp voor buurtbewoners en Amsterdammers aanwezig. Men kan er een dagdeel of hele dagen verblijven. Het LOGEERHUIS biedt vervangende zorg, welke de bewoner normaal van familie, buren en mantelzorgers ontvangt.

Kwetsbare buurtbewoners kunnen tijdelijk in het LOGEERHUIS terecht, om mantelzorgers te ontlasten. Ook kan men terecht na een ziekenhuisopname.

Mantelzorgers kunnen met of zonder hun pupil komen logeren om even op adem te komen, nieuwe energie op te doen. Soms hebben mantelzorgers ook tijd voor zich zelf nodig.

Mensen die bekend zijn met agressief gedrag, dwaalgevaar, of onrust kunnen niet terecht in het LOGEERHUIS. Men neemt alleen mensen op met een regulier dag en nachtritme.

Opname heeft plaats na een intakegesprek en de zorg moet planbaar zijn om te kunnen genieten van de gastvrijheid van het LOGEERHUIS.
Het Logeerhuis biedt verder een maaltijdservice voor buurtbewoners en een service voor werkende mantelzorgers.

De kosten https://www.logeerhuizenamsterdam.nl/voor-wie/logeeropvang/ van de logeeropvang en overige diensten worden vermeld op de website van het LOGEERHUIS. De zorg is drie maanden vooruit te plannen.

Het LOGEERHUIS TOLSTRAAT is een initiatief van diverse gewaardeerde maatschappelijke organisaties; MARKANT, CENTRUM VOOR MANTELZORG, STICHTING LOGEERHUIZEN en STICHTING DO YOURSELF. Deze initiatiefgroep heeft het voornemen meerdere logeerhuizen in de stad te openen in de komende vijf jaar. Hoog nodig met de toenemende vergrijzing van de bevolking in Amsterdam Zuid – West.