Categorieën
Geen categorie

#FIETS EN #SPOOR MOOI #VERBONDEN IN #AMSTERDAM #ZUID

Amsterdam-Zuid is rijk gezegend met een goede fiets-infrastructuur. Goede fietspaden en de fietsenstallingen bij de Stations Rai, ZUID-WTC en de metrostations Van Sneevlietweg en Amstelveenseweg. 

De Gemeente Amsterdam en de Nederlandse Spoorwegen hebben de infrastructuur goed aangepast om de overgang van fiets naar spoor tot een succes te maken. Dat verdient een compliment.


De regering heeft het doel gesteld om 100.000 burgers de trein in de krijgen in 2024. De investeringen bleven niet uit, er werd 50.000.000 Euro geïnvesteerd in verbetering van de fietsinfrastructuur. De prachtige ondergrondse fietsenstallingen aan beide zijden van Station Zuid bieden een gratis bewaakte stalling aan voor de eerste 24 uurs stalling van een rijwiel.

De medewerkers zijn zéér vriendelijk Wensen iedere klant goedgemutst een fijne morgen of een goede nacht. De klant wordt erkent en herkent. Dikwijls wordt er een vriendelijk praatje gemaakt. 


Sommige reizigers met haastige spoed maken wat minder tijd hiervoor, maar worden met een fraaie glimlach ontvangen. In Zuid sluiten de stations goed aan op het fietsverkeer.

Wie een fiets mee wil nemen in de trein als #forens kan worden geconfronteerd met Vaak zitten #treinen #vol met #passagiers en komt een meegenomen (vouw) fiets in het gedrang.


Bij de Spoorwegen heerst een personeelstekort. er wordt gereden met kortere treinen. Soms kunnen fietsers eenvoudig niet mee en blijven zij met de fiets en speciaal gekochte rijwielkaartjes achter op een station. Volgens de fietsersbond moet de infra in vele delen van het land nog worden aangepast; fietsvriendelijker worden. Elektrische fietsen  kan men niet overal in stallingen parkeren bijvoorbeeld. 

In Amsterdam-Zuid loopt het fietsparkeren in de fietsenstallingen op rolletjes, nu nog in de rest van het land.