Categorieën
Geen categorie

“MET DE VOETJES VAN DE VLOER” TIJDENS ROOTS FESTIVAL OPEN AIR

De bronafbeelding bekijken

Het Amsterdam #Roots #Festival bestaat #40 #jaar. Dat hebben we dit jaar uitgebreid gevierd samen met een fijne groep leden van de Wijkraad en andere bewoners. De deelnemers k#wamen tijdens de jubileumeditie van het Rootsfestival helemaal los. De voetjes gingen al rap van de vloer en er werd volop #gedanst op het groene gras in het Oosterpark. Een heerlijke opening van het zomer/festivalseizoen.

Met als thema transformatie reflecteerden de kunstenaar ze op de ‘vele veranderingen die de samenleving momenteel ondergaat’. Op de zondag was er de grote afsluiter in het Oosterpark. Het spetterende concert van The #Mystifiers.

Voorts konden we genieten van een circusvoorstelling, ideaal voor de kleintjes, #spoken #word, een debat over de stad in transitie, voor de jongeren was er #djembéles en een waaier aan muziek en dans uit Ghana, Kaapverdië, Brazilië, Bali en Marokko.

Tot in de late uurtjes konden we #swingen op zomerse, niet-westerse #popmuziek, dance en elektronische muziek met een internationaal tintje. Het Roots Open Air bood niet alleen de mogelijkheid om moderne muziek uit verschillende landen te ontdekken, maar we konden er ook in aanraking komen met verschillende culturen.

Naast de verschillende podia werden er dansworkshops, activiteiten voor kinderen aangeboden. Op de Roots Bazaar konden we uitgebreid terecht voor onder meer kleurrijke kleding, en de lekkerste hapjes en drankjes.

Wij van Wijkraad Zuid-West Amsterdam blikken enthousiast terug op een zeer geslaagd ROOTS OPEN AIR FESTIVAL, tot volgend jaar!

Afbeeldingsresultaten voor festival roots open air