Categorie├źn
Geen categorie

Domesic Workers in de problemen door CORONA-pandemie

In Amsterdam Zuid-West zijn altijd Domestic Workers werkzaam. Veel van deze werkenden in huishoudens en schoonmaak zijn plotseling hun inkomsten kwijt geraakt door het uitbreken van de CORONA-pandemie. Veel interieurverzorgenden verloren hun werkgevers. Domestic Workers verloren hun opdrachten en daaruit vloeiende inkomsten doordat werkgevers met een plotse zeer sterke daling van hun inkomsten van doen hadden.

Wijkraad Zuid-West pleit voor ondersteuning van de kwetsbare Domestic Workers die door een gebrekkige verblijfsstatus vaak onvoldoende een beroep kunnen doen op ondersteuning en bescherming door de overheid.

Wijkraad Zuid-West Amsterdam adviseert de Gemeente Amsterdam om beschermende en ondersteunende maatregelen te treffen, concrete voedselhulp – zoals voor de beroepsgroep Domestic Workers, wordt geregeld in de ILO Convention 189.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.