Inspreken bij Stadsdeelvergadering

Drie leden van de Wijkraad hebben woensdag 23 mei ingesproken op de vergadering van de Stadsdeelcommissie. Ingesproken is over het besluit van Burgermeester en Wethouders om het Stadionplein om te dopen in Johan Cruijffplein.

Eerste inspreker was Jan Leegwater. Zie hier zijn inspreektekst.

Tweede inspreker was Coen Tasman:  Inspraaktekst Coen Tasman

Derde inspreker ziet U hier poserend op de foto, onze voorzitter Simon Bornstein. Van hem geen schriftelijke tekst. Hij sprak op de hem bekende wijze voor de vuist weg.

Er ontspon zich een gesprek bij de commissieleden over de vraag hoe zij om moesten gaan met insprekende burgers. Ook inhoudelijk kwam de kwestie aan de orde. Diende de commissie aan het stadsdeel te vragen om een negatief advies af te geven aan de centrale stad, dus er tegen te zijn dat Stadionplein omgedoopt wordt in Johan Cruijffplein? Stadsdeelvoorzitter Capel weigerde een negatief advies omdat het Stadsdeel niet om een nieuw advies te gevraagd. Het oude, positieve advies is wel ingetrokken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven