Wijkraad feliciteert Fred van der Kooij met Amsterdam Penning

Voorzitter Simon Bornstein feliciteert Fred van der Kooij met de hem uitgereikte Amsterdam Penning. Zulks mede op grond van zijn enorme inzet voor de Wijkraad. De versierselen werden uitgereikt door een stadsdeelwethouder.

Hier het bericht van de gemeente:

Betrokkenheid bij wijk bezorgt Fred van Kooij Amsterdamspeld

Fred van Kooij ontvangt zaterdag 17 maart de Amsterdamspeld uit handen van Sebastiaan Capel, voorzitter van de bestuurscommissie in Zuid. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn bijdrage op historisch en maatschappelijk vlak in Amsterdam en met name in stadsdeel Zuid. Hij is onder andere deelnemer van de Wijkraad Zuid-West en secretaris van de Bewonersgroep Duivelsland.

Fred van Kooij zet zich al vele jaren in voor Duivelsland, de kleinste wijk van Amsterdam, die eind 19e eeuw is ontstaan. Hij staat bekend als een zeer betrokken en bevlogen bewoner en heeft een verbindende functie in de buurt. Hij vervult er sinds 1990 de rol van secretaris van de bewonersgroep en doet dat op vrijwillige basis.

Bij de Wijkraad Zuid-West is de heer Van Kooij ook al jaren actief betrokken. Deze wijkraad is een platform van actieve organisaties en belangstellende wijkbewoners uit de Hoofddorppleinbuurt, de Schinkelbuurt, de Stationbuurt en de Apollobuurt. De heer Van Kooij helpt bij het behartigen van hun belangen, zoals het verbeteren van een verkeerssituatie en het creƫren van speciale woonvoorzieningen voor ouderen.

Fred van Kooij heeft de geschiedenis van Nieuwer-Amstel (Amstelveen) en van De Jordaan onderzocht en heeft hier diverse artikelen en een boek over geschreven. Voor de vereniging van de Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad, waar hij lid van is, heeft hij een historische wandeling verzorgd.

Vanwege zijn inzet op historisch en maatschappelijk vlak ontvangt de heer Van Kooij de Amsterdamspeld.

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze en onbetaald hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven