Wijkraad eist redding Trammuseum

BEHOUDT HET TRAMMUSEUM

Het Trammuseum is in gevaar. De samenhang van de Stadionbuurt wordt verstoord door bouwplannen van de Gemeente Amsterdam. De Wijkraad eist de redding van het Trammuseum. Het museum is gevestigd in het negentiende eeuws Haarlemmermeerstation aan de Amstelveenseweg. Ruim 150 vrijwilligers laten historische trams rijden door de Amsterdamse binnenstad en op de spoorlijn via Amstelveen en Bovenkerk.

Het museum trekt sedert veertig jaar vele duizenden toeristen naar Amsterdam-Zuid en inmiddels hebben generaties de tramritten beleefd. De historische trams worden handmatig en met veel toewijding gerestaureerd. Het Trammuseum is lid van de Wijkraad en verankerd in de buurt. De Wijkraad wenst het behoud van het historisch ensemble rond het Trammuseum. Zulks incluis remise, restauratie- en opslagloodsen, railverbindingen vanaf en naar het Haarlemmermeerstation.

Heftig geƫmotioneerde bewoners en tientallen vrijwilligers van het Trammuseum hebben op maandag 26 februari besloten acties te lanceren. De Wijkraad diende een raadadres in bij de Gemeenteraad, een bezwaarschrift bij het College van B&W. Inmiddels heeft de actie landelijke media-aandacht gegenereerd. Ook is er een petitie gelanceerd, die inmiddels 5500 maal door boze bewoners ondertekend is.

Het Bestuur Wijkraad Amsterdam Zuid West roept iedereen op om de petitie te tekenen: https://petities.nl/petitions/behoud-de-electrische-museumtramlijn-in-amsterdam?locale=nl

De Wijkraad Amsterdam Zuid West is sedert 61 jaar een instituut in Amsterdam Zuid, dat bewonersorganisaties, bewonersinitiatieven en burgers verenigt in hun collectieve belangenbehartiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven