Wijkraad tegen naamsverandering Stadionplein

WIJKRAAD EIST BEHOUD NAAM STADIONPLEIN, BEWONERS IN OPSTAND

Het besluit van het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Amsterdam om het Stadionplein een andere naam te geven schiet honderden buurtbewoners in het verkeerde keelgat. B&W heeft de bewoners niet betrokken bij de besluitvorming legt de naamswijziging als een dictaat aan de burgers op.

De Wijkraad heeft in haar zeer bewogen vergadering op maandag 26 februari besloten om in actie te komen tegen de naamswijziging van het plein. ‘Johan Cruijf is een fenomeen dat thuis hoort in Betondorp (Watergraafsmeer), die helemaal niet past binnen de architectonische eenheid van de Stadionbuurt, zoals architect Wils dit heeft ontworpen voor de Olympische Spelen van 1928.’, aldus voorzitter Simon Bornstein.

De Wijkraad eist niets minder dan het behoud van de vertrouwde naam en de cultuurhistorische en architectonische eenheid van dit woongebied.

Hiertoe heeft het Bestuur van de Wijkraad Amsterdam Zuid-West een bezwaarschrift ingediend bij B&W. Daarnaast is een raadadres ingediend bij de Gemeenteraad. Het besluit van het College van BenW werd herzien na een vormfout. De Wijkraad heeft een verzoek ingediend om intrekking van onjuist besluit. Verder is er door een team uitgebreid geflyerd in de wijk om aandacht van de bewoners te vragen. De Wijkraad heeft een petitie opgestart die inmiddels is ondertekend door 2000 woedende buurtbewoners.De verzamelde handtekeningen zullen door de Wijkraad aan het stadsbestuur worden aangeboden in protest.

Het Bestuur van de Wijkraad roept iedereen op de petitie te tekenen: https://www.petities24.com/stadionplein_moet_de_naam_stadionplein_houden

De acties van de Wijkraad zijn inmiddels opgepakt door alle regionale en landelijke pers.

De Wijkraad is sedert 61 jaar een instituut in Amsterdam Zuid, dat bewonersorganisaties, bewonersinitiatieven en burgers verenigt in hun collectieve belangenbehartiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven