Bekendmakingen januari 2018

Onttrekkingsvergunningen.

Opvallend zijn de aanvragen voor een zogenaamde onttrekkingsvergunning:  het omzetten van een zelfstandige woonruimte in een aantal onzelfstandige, ook wel ‘verkamering’ genoemd. In sommige gevallen zal het om legalisatie van een bestaande toestand gaan: drie of vier studenten die elkaar kennen, die ieder een kamer hebben en onderling regelen hoe de huur betaald wordt.

Ingrijpender wordt het, als woonruimte te koop wordt aangeboden (soms zelfs als beleggingsobject), wordt gekocht , om ingrijpend te worden verbouwd tot een kamerverhuurinrichting. Zoiets zien we: 1. Zeilstraat 28 (het hele pand van 1 hoog tot en met de zolder!), en 2. Warmondstraat 99-III (3 hoog + zolder). Het is de vraag of dit maatschappelijk zo’n goede ontwikkeling is.
Voorts zijn aanvragen ingediend voor Donarstraat 1-III en Olympiaplein 146 tot omzetten van de zelfstandige woonruimte in minimaal 5 onzelfstandige. Ook hier lijkt sprake van het verdienmodel van een onderneming: hoe zoveel mogelijk rendement te behalen.

Andere opvallende bekendmakingen in januari:

Aanvraag voor een exploitatievergunning voor een horeca-bedrijf begane grond voormalige rijksverzekeringspand aan de Apollolaan;
Aanvraag voor verbouw voormalige Lutherkapel aan de Gerrit van de Veenstraat tot sportschool;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven