Kunstwerk Kubusbomen-plantsoen Olympiaplein

Wijkraad Zuid-West Amsterdam steunt het project om een kunstwerk op het Kubusbomenplantsoen, aan de zuid-kant van het Olympiaplein te plaatsen dat werd gelanceerd door de Cultuur Commissie van Stadsdorp Olympia.

De Cultuur Commissie heeft het voornemen om een kunstwerk te laten plaatsen in het plantsoen met de kubusvormig gesnoeide bomen tussen de sportvelden en de tram/ bushaltes op de Stadionweg tegenover Marqt.

Het pleintje is thans vooral een hondenuitlaatplaats waar niet ieder baasje de uitwerpselen van de hond mee neemt.

C:\Users\Dell\Documents\OMA'S ART\Kunstcommisisie Stadionbuurt\Plantsoen met de kubus bomen\IMG_0852 (3).JPG

De Cultuurcommissie wil een kunstwerk in het plantsoen plaatsen en heeft daartoe een ‘Groene Druppel’ op het oog. Voorts zouden de ondergrondse afvalcontainers aan het zicht kunnen worden onttrokken door het plaatsen van een groene haag aan de noord zijde van het plantsoen en wordt het plaatsen van bankjes ook als wenselijk gezien. Dit om een nette hangplek voor ouderen te scheppen en het opruimen van hondendepots te bevorderen. Dit plan zal door de Cultuur Commissie aan de omwonenden via twee buurtparticipatiebijeenkomsten worden voorgelegd.

De Wijkraad heeft in haar vergadering bijeen op 17 december jongstleden unaniem besloten het initiatief van de Cultuur Commissie van Stadsdorp Olympia te ondersteunen.

Hulde aan de Cultuur Commissie van Stadsdorp Olympia!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven