In Rialto aan de Ceintuurbaan zal op 11 december 2019 de Beeldkaravaan halt houden. De BEELDKARAVAAN brengt beelden, foto’s, verhalen en fijne herinneringen in beeld. Op woensdag 11 december tussen 19.00-21.00 uur kunnen bezoekers de feestelijke activiteit bezoeken in Filmtheater Rialto aan de Ceintuurbaan 338. Vanaf 18.41 uur staat een gezellig drankje klaar. De entree is kosteloos.

Het Landelijk Initiatief “Halve eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis” is opgericht met als doel om uitgebreid stil te staan de migratiegeschiedenis van Marokkanen. De directe aanleiding is dat het 14 mei 2019 een halve eeuw geleden is dat Nederland en Marokko een wervingsverdrag ondertekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld.
In het licht van deze historische gebeurtenis organiseert het Landelijk Platform ‘Halve Eeuw Marokkaanse Migratie, een Gedeelde Geschiedenis’ gedurende het hele jaar activiteiten om stil te staan bij deze bijzondere geschiedenis.

Voor meer info over de viering van 50 jaar Marokkaanse migratie:
https://50jaarmigratie.nl/

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven