HvdW Lydia: Wijkraad vraagt Gemeente om meer subsidie voor Welzijnswerk

Wijkraad Zuid-West Amsterdam vraagt de Gemeente Amsterdam om meer subsidie voor het welzijnswerk in Amsterdam-Zuid. Aanleiding voor de brief van de Wijkraad is het begrotingstekort bij Combiwel Buurtwerk en de problemen die daardoor ontstaan voor de gebruikers, bewoners, huurders en bezoekers van Huis van de Wijk Lydia aan het Roelof Hartplein.

De Wijkraad maakt de Gemeente Amsterdam van haar diep gevoelde verontrusting deelgenoot aangaande de sluiting en of halvering van Huis van de Wijk Lydia aan het Roelof Hartplein.

Huurder Combiwel Buurtwerk stelt onvoldoende subsidie te ontvangen van de Gemeente Amsterdam om een structureel begrotingstekort van 40.000 Euro op te kunnen vangen.

Daarom zijn diverse zeer toegewijde en deskundige medewerkers met wie ook onze Wijkraad altijd plezierig heeft samen kunnen werken, ontslagen door Combiwel. Hierdoor is een goed en sociaal veilig beheer van Huize Lydia volgens Combiwel niet mogelijk.

Wijkraad Zuid-West Amsterdam, verzoekt de Gemeente concreet om Stichting Combiwel een voldoende subsidie te willen toekennen om de bezuinigingen op Huize Lydia terug te kunnen draaien.

Wanneer een onvoldoende subsidie toe wordt gekend, zullen tientallen gebruikers en hun organisaties, bewoners- en buurtinitiatieven op straat komen te staan. Hierdoor wordt het Wijkopbouwwerk dat sedert veertig of meer jaren plaats heeft vrijwel teniet gedaan en worden meer dan 2000 bezoekers, gebruikers en organisaties direct getroffen, het gaat om een doodsteek voor het welzijnswerk voor de meest kwetsbare groepen in Amsterdam-Zuid: ouderen, jongeren, uitkeringsgerechtigden, mensen met een beperking, etc.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven