Open Monumentendag een succes

De jaarlijkse Open Monumentendag (14 en 15 september) 2019 was een succes. Talloze bezoekers bezochten opengestelde monumentale panden of collecties die doorgaans voor het publiek gesloten blijven.

Naast een artistiek programma in Arti et Amicitatae op zaterdagavond, was op zondag het Betty Asfaltcomplex te bezoeken. Het Koninklijk Paleis op de Dam en het Pand Industria openden de deuren. Het Huis van Brienen met haar zeventiende eeuwse interieur spreidde de grandeur van de Gouden Eeuw ten toon.

Muzikale fans konden hun harten laten verwarmen in Jazzclub Casablanca, ’s lands oudste Jazzcafé. Bierliefhebbers konden zich laven aan de producten van de ambachtelijke brouwerij De Prael.

In Zuid kon het Roeicentrum Berlagebrug, het Olympisch Stadion, het Haarlemmermeerstation, het Bruggehuisje aan de Amstelkade brug 400, het Zuiderbad, de in 1933 door a.Boeken gebouwde Apollohal, de Botanische Tuin Zuidas, de Hollandsche Manege, de Vrijmetselaarsloge aan de Vondelstraat en Vondel CS worden bezocht. Voorwaar een rijk aanbod!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven