Schiphol: meer bewegingen op Buitenveldertbaan

Meer geluidsoverlast gevreesd


De verkeersdruk op de Buitenveldertbaan van Schiphol zal vanaf medio september 2019 fors toenemen en daarmee ook de luchtvervuiling en geluidsoverlast voor bewoners van Zuid-West Amsterdam

Tussen 01 en 16 september zal de Kaagbaan buiten gebruik worden gesteld, waardoor de Buitenveldertbaan, de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan vaker ingezet zullen worden voor start- en landingsbewegingen.

Van 23 tot en met 30 september zal de Polderbaan niet functioneren, waardoor de Buitenveldertbaan nog drukker zal zijn. De Aalsmeerbaan wordt tussen 29 september en 14 oktober niet gebruikt door het luchtverkeer.

Na deze reeks sluitingen van de banen, wordt tussen 27 oktober en 8 november ook nog eens de Schiphol-Oostbaan lamgelegd, waardoor buitenproportioneel veel klein luchtverkeer over Amsterdam-Zuid zal vliegen.

In de planning van het groot onderhoud aan de Schipholbanen wordt rekening gehouden met de herfstvakantie en de daarmee samenhangende drukte, dit betekent dat de werkzaamheden aan de Polderbaan en de Aalsmeerbaan weken langer zullen duren dan oorspronkelijk voorzien werd.

Wijkraad Zuid-West Amsterdam houdt de vinger aan de pols waar het de toenemende geluidsoverlast veroorzaakt door het luchtverkeer betreft.Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven