Energie besparen doe je zó!

Energie besparen doe je zó: nodig een Energiecoach uit voor een gesprek bij u thuis, u krijgt een reeks handige tips en trucks om energie én geld te besparen. Het project Energiecoach is een initiatief van Stichting !WOON.

Alle inwoners van Zuid-West Amsterdam kunnen een beroep doen op de vakkundig geschoolde Energiecoaches. De Energiecoaches adviseren huurders en woningeigenaren. De advisering door Energiecoaches is gratis.

Energiecoaches leggen op aanvraag en na afspraak huisbezoeken af. Zij brengen energiebesparende producten mee. Bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips of een spaarlamp.

In Oud-Zuid staan veel negentiende of vroeg twintigste eeuwse woningen. Veel van deze panden hebben nog enkel-glas-vensters en enkel-steens-muren. Hierdoor verstoken de bewoners zich tijdens strenge winters of hete zomers veel energie om de woning te verwarmen of te koelen.

Aan de hand van een vragenlijst ontstaat een aangenaam gestructureerd gesprek over energieverbruik en mogelijke besparingen. Het hoogste energieverbruik heeft plaats gedurende de vier koude wintermaanden. Doorgaans kan het daarbij om circa tachtig procent van het jaarlijkse gasverbruik van de woning gaan. Wie de verwarming een graadje lager zet kan op jaarbasis al snel tachtig Euro besparen.

Wie verwarmingspanelen van een centrale verwarming in huis heeft, kan fors besparen door het aanbrengen van radiatorfolie. Dat kan tot twee honderd Euro besparing opleveren per woning. Met radiatorfolie voorkom je dat je de buitenmuren verwarmd, de warmte wordt rechtstreeks de kamer in gereflecteerd. Ook loont het om eens in het half jaar de verwarmingspanelen te ontluchten.

Aan het einde van het huisbezoek door de Energiecoach ontvangt de bewoner een aantal bespaarproducten ter waarde van vijftien Euro. Bijvoorbeeld tochtstrippen, radiatorfolie, of een waterbesparende douchekop. Na afloop van het bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport vol nuttige tips en trucks.

Gratis bespaaradvies van energiecoach

Wilt u ook gratis en vrijblijvend energieadvies? U kunt zich aanmelden via www.wooninfo.nl/energiecoach

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven