De Weg-geef-kelder helpt

De Weg-geef-kelder is gevestigd in een kelder onder het voormalige zusterhuis van ouderencentrum De Vreugdehof. De Weg-geef-kelder is er voor mensen met een smalle beurs.

Op haar website staat: “De Weggeefkelder voor Amstelveen en Amsterdam geeft tweedehands goederen weg. Niet zomaar aan iedereen, maar aan mensen die niet goed kunnen rondkomen of mensen die een problematische thuissituatie hebben.

De Weggeefkelder verzamelt tweedehands spullen die in een huishouden nodig zijn. Zoals een keukentafel, pannenset, kinderspullen, kledingkast, gordijnen, koelkast en een fiets. De Weggeefkelder van Amstelring biedt mensen die in moeilijke situaties zitten ook de kans om werkervaring op te doen en nuttig bezig te zijn. Bijvoorbeeld spullen controleren, ophalen en wegbrengen, kleine reparaties doen, de boekhouding bijhouden en de Facebookpagina beheren.”

Armoedebestrijding en social return

De Weggeefkelder werd ge├»nitieerd door de Thuisbegeleiders van welzijnsinstelling Amstelring. Het doel is om thuiswonende cli├źnten in Amstelveen en Amsterdam snel en makkelijk voorzien van goede tweedehandsspullen en een eventuele werkervaringsplek.

Matchen

Mensen die het echt nodig hebben, kunnen bij de Weggeefkelder komen kijken naar spullen die zij nodig hebben. Per telefoon of mail kan tevoren worden opgegeven welke goederen zij zoeken. De betrokken vrijwilligers van Weggeefkelder controleren dan de voorraad of plaatsen een oproep op Facebook. De Weggeefkelder heeft de mogelijkheid spullen rond te bezorgen of thuis op te komen halen.

Meer weten over de WeggeefKelder?

Wilt u goederen inbrengen, wilt u meehelpen of heeft u zelf dringend spullen nodig? Of wilt u bijdragen aan de overheadkosten (huur ruimte, kosten voor rondrijdende bestelbus)?

Goederen aanleveren:

Goederen die het publiek aan wenst te leveren moeten in orde zijn, functioneren en schoon zijn. Voor aanlevering wordt verzocht een afspraak te maken op bovenstaand email adres.

Adres 

Weggeefkelder (in de zusterflat van Verpleeghuis Vreugdehof)
De Klencke 111
1083 HH Amsterdam

De Wijkraad geeft de initiatiefnemers van de Weggeefkelder gaarne een compliment voor dit lovenswaardige initiatief, waarbij veel bewoners van Zuid-West Amsterdam geholpen worden!

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven