Honderden bewoners bij demonstratie Wijkraad tegen verkoop sociale huurwoningen

Honderden buurtbewoners demonstreerden op vrijdag 01 maart 2019 tegen de verkoop van sociale huurwoningen in de Stadion- en Marathonbuurt door wooncoƶperatie Y-mere. De wooncomplexen zijn gebouwd als arbeiderswoningen en doen op de woningmarkt ruim 325.000 Euro. Door de verkoop van sociale huurwoningen is er voor gewone Amsterdammers steeds minder bestaande woonruimte beschikbaar. Expat’s dwingen Amsterdammers hun buurt te verlaten. Een uiterst onwenselijke ontwikkeling.

Raadsleden van de Centrale Stad van Groen Links, de SP en de PvdA kwamen naar de demonstratie. Als sprekers gaven zij aan dat zij het belang van een goede sociale woningvoorraad voor Amsterdam van levensbelang is. De sprekers keerden zich vlammend tegen de segregatie tussen middeninkomens en hoge inkomens in Amsterdamse wijken.

Wijkraad Zuid-West Amsterdam is zeer tevreden over de samenwerking met de maatschappelijke partners die hebben geholpen deze ongemeen felle demonstratie tot een groot succes te maken. Onderwijl heeft de Wijkraad verzoekschriften aan de Tweede Kamer, de Minister van Volkshuisvesting en de Gemeenteraad van Amsterdam verstuurd, waarin wordt verzocht om de verkoop van sociale huurwoningen aan banden te leggen.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven