Pleziervaart moet mogelijk zijn

De Stichting Pleziervaart is een petitie gestart tegen de maatregelen die de Gemeente Amsterdam in wil voeren ter beperking van de pleziervaart in de stad. Wijkraad Zuid-West Amsterdam vraagt aandacht voor de lopende petitie, met ruim 11.000 ondertekenaars.

De Gemeente Amsterdam wil:

  1. Een verdubbeling liggeld/belasting
  2. maximaal 12 passagiers op een pleziervaartuig
  3. Tussen 23:00 en 07:00 niet meer mogen varen

De petitie geven wij hier weer:

“Amsterdamse booteigenaren, pleziervaarders, bezoekers en/of bewoners van de grachten van Amsterdam

constateren

  • Dat de gemeente doorschiet in regels die de pleziervaart enorm beperkt zonder dat dit daadwerkelijke overlast oplost.
  • Het verbieden van meer dan 12 personen op een pleziervaartuig en het verbieden van varen na 23:00 (afsluiting van openbare ruimte) gaan te ver en zijn een aanslag op het vrije verkeer van personen.
  • De grachten zijn van iedereen en uitsluiten/beperken van pleziervaart (ten gunste van de commerciĆ«le rondvaart) gaat te ver.
  • Daarnaast lijkt het plan van de gemeente enkel de commerciĆ«le rondvaart ten goede te komen (zij zijn immers uitgesloten van deze maatregelen), en dat kan nooit de bedoeling zijn bij het bestrijden van overlast.

en verzoeken

De Gemeente in overleg met onder andere Stichting Pleziervaart naar andere maatregelen te kijken voor het bestrijden van overlast die niet de vrijheid van individuen en de pleziervaart inperken. Laat de goeden niet lijden onder de kwaden.”

Ook u kunt de petitie hier https://petities.nl/petitions/behoud-de-amsterdamse-grachten-voor-de-pleziervaart?locale=nl lezen en ondertekenen. De petitie is van belang voor eigenaren van vaartuigen in Zuid-West Amsterdam. Inmiddels heeft de Wijkraad een ondersteunende brief verzonden aan de Amsterdamse Gemeenteraad.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven