Wijkraad helpt bij uitje ouderen naar Museumplein

Wijkraad begeleidt ouderen bij uitje naar Museumplein

Leden van Wijkraad Zuid-West Amsterdam waren op voluntaire basis betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse uitje een cultureel instituut in Zuid. Diverse voluntairs waren betrokken bij de organisatie en anderen bij de begeleiding van ouderen en mensen met een beperking tijdens dit reisje met een Groen-Grijsbus.

De ouderen vertrokken vanaf het Huis van de Wijk Olympus aan het Hygeaplein na een welkom met een kopje thee. Buiten was het ijzig koud en glad door sneeuw en vorst. Koning Winter toonde zich in vol ornaat.

Wijkraad ondersteunt uitje ouderen naar
Museumplein

Dankbaar bezocht de groep van ruim tachtig mensen een diamantslijperij aan het Museumplein. Er werd vervolgens een maaltijd genoten bij het Cobra-restaurant, dat door de sponsorende ondernemer aan de groep werd aangeboden. Er werden tijdens de maaltijd heerlijk gekletst en genetwerkt. Menig oudere deed nieuwe kennissen op!

Tijdens de maaltijd verwelkomde stadsdeelcommissie voorzitter Sebastiaan Capel de groep met een kort woord van dank aan de deelnemende ondernemers, het maatschappelijk werk en de vrijwilligers, onder wie leden van de Wijkraad.

Na het woordje van Capel volgde een maatschappelijk werker, de chauffeur van de Groen-Grijsbus en een voluntair. Allen uitten vlijmscherpe kritiek op het beleid van Capel. Men verklaarde zich fel tegenstander van de verhuizing van Huis van de Wijk Olympus, de huidige locatie wordt gezien als ideaal: Hygeaplein 10.

Voorts ontving Capel een forse portie kritiek in zijn gesprekken met de aanwezige ouderen bewoners en van de volunair tijdens een publiek uitgesproken woord op zijn beleid ten aanzien van de Museumtramlijn aan de Havenstraat.

Schande werd gesproken over de wijze waarop de stadsdeelcommissie de vrijwilligersorganisatie met peperdure advocaten van de Zuidas treitert.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven