Petitie voor behoud Electrisch Trammuseum Amsterdam

Sloop Trammuseum dreigt
De Gemeente Amsterdam heeft zeer ver gevorderde plannen om woningbouw te plegen bovenop de railverbindingen welke toebehoren aan het Electrische Tram Museum Amsterdam (EMA). Thans lopen hier tegen rechtszaken, aangespannen door het EMA.

Sloop dreigt

Cultuur-historische waarden
Het EMA levert als openbaar vervoer museum een onmisbare bijdrage aan de historiciteit van het straatbeeld in Amsterdam. Naar mening van de Wijkraad Amsterdam Zuid West draagt het Museum bij aan de spreiding van toerisme buiten het oude centrum van de hoofdstad en verstrekt het Museum de kennis aan bewoners en bezoekers omtrent de historie van ons openbaar vervoer en omtrent het Olympisch Kwartier. Het Trammuseum is sedert veertig jaren onlosmakelijk verbonden met het weefsel van Oud-Zuid en voor de bewoners en vrijwilligers onmisbaar. De Wijkraad is van mening dat het Museum compleet ingepast moet worden in de ontwikkeling van woningbouw en Zuidas.

Gemeente Amstelveen
Voor de afgelopen zomer heeft de Gemeenteraad van Amstelveen unaniem het voorstel aangenomen om het Trammuseum te behouden voor de Gemeente Amstelveen. De Museumtramlijn is een onmisbaar element in de dynamiek in het oude centrum van de Gemeente Amstelveen en de woonkern Bovenkerk. De lijn voert toeristen en dagjesmensen naar deze locaties en is daarmee door de Gemeenteraad aangeduid als onmisbaar.

Verzoek
Wijkraad Amsterdam Zuid West heeft de Gemeenteraad van Amsterdam gevraagd het gesprek aan te gaan met de Gemeente Amstelveen om zeer spoedig een oplossing te vinden voor het behoud van het Trammuseum op de huidige locatie, incluis opstallen en railinfrastructuur.

Landelijke petitie
De lid-organisaties en het bestuur van de Wijkraad Amsterdam Zuid West hebben een petitie gelanceerd welke inmiddels ruime landelijke en internationale aandacht heeft getrokken. De petitie is heden 15.735 maal ondertekend door Amsterdammers die samen met onze Wijkraad het behoud van het Museum op haar huidige locatie, met behoud van de huidige opstallen, station en railinfrastructuur eisen.

Teken de Petitie!

https://petities.nl/petitions/behoud-de-electrische-museumtramlijn-in-amsterdam?locale=nl

Kamervragen
Op initiatief van de Wijkraad zijn door de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer der Staten-Generaal Kamervragen gesteld aan de Minister, welke gericht zijn op het behoud van ons onmisbare Trammuseum.

Ook Minister eist behoud Trammuseum
Antwoordende op deze Kamervragen, heeft de Minister de Leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal inmiddels onomwonden medegedeeld, dat hij eveneens het behoud van het Trammuseum op de huidige locatie met behoud van station, loodsen en railinfrastructuur eist.

De Minister eist bovendien dat de Gemeente Amsterdam zich als een goede buur gedraagt en in dit dossier in goed overleg met de Gemeente Amstelveen tot acceptabele oplossingen komt. De eisen van de Wijkraad worden aldus ondersteunt door de Minister.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven