Bijeenkomst over de bouwwoede in Zuid dinsdag 17 juli

De laatste jaren loopt het de spuigaten uit met het verbouwen van woningen in Zuid. Niets is momenteel te gek. Een extra verdieping er boven op, balkons van twee meter diep, een kelder (feitelijk ook een extra verdieping) die helemaal onder de tuin door loopt. Met allerlei overlast voor de omwonenden: bouwlawaai, lichtwegval, scheuren in de muren, verstoorde waterhuishouding. Langzamerhand zijn zij het zat en beginnen te morren. Zij organiseren zich en stellen eisen aan Stadsdeel Zuid.

Voor Wijkraad Amsterdam Zuid West wordt daarom wonen de komende tijd een zeer belangrijk, zo niet het belangrijkste thema. Naast de (ver)bouwwoede ook de verkamering en de toevloed van expats waardoor andere woningzoekende uit de markt worden gedrukt en wat ten koste gaat van de sociale cohesie in de buurten.

Ook het Stadsdeel komt zoetjesaan tot het inzicht dat er een gesprek met de bewoners op gang moet komen, vandaar dat zij de volgende bijeenkomst organiseert.

Geen kelder maar een ondergrondse verdieping.

Geachte bewoners,
De gemeente Amsterdam nodigt u uit voor een informatieve bijeenkomst over ‘verbouwingen in Oud-Zuid’. Aanleiding zijn vragen en zorgen over de gevolgen van het grote aantal verbouwingen in de buurten ten zuiden van het Vondelpark.
Toelichting
In het eerste deel van de bijeenkomst geven we graag een toelichting op de huidige situatie, en de mogelijkheden en onmogelijkheden daarbinnen. We schetsen onder meer onze werkwijze bij vergunningverlening en handhaving: waaraan toetst de gemeente bouwaanvragen, wat mag zonder vergunning, waarop en hoe wordt er gehandhaafd? We geven graag antwoord op uw vragen hierover en horen uw zorgen, zoals die u de afgelopen maanden in eerdere gesprekken en vergaderingen ook heeft aangegeven.
In het tweede deel gaan we graag met u in gesprek over mogelijke oplossingen.
Namens de gemeente is Sebastiaan Capel, voorzitter van het dagelijks bestuur Zuid en portefeuillehouder bouwen en wonen, aanwezig, samen met medewerkers van de afdeling Vergunning en Handhaving van stadsdeel Zuid en het gebiedsteam Oud-Zuid.
 Wanneer: Dinsdag 17 juli 2018
 Locatie: Sporthallen Zuid, Burgerweeshuispad 54, 1076 EP Amsterdam
 Tijd: Inloop vanaf 18.30 uur.
Agenda
 18.30 – 19.00 Inloop
 19.00 – 19.10 Welkom
 19.10 – 19.30 Presentatie vergunning en handhaving
 19.30 – 20.15 In gesprek over mogelijke oplossingen
 20.15 – 20.30 Afsluiting
Meer informatie
Aanmelden is niet nodig; u bent van harte welkom vanaf 18.30 uur.
Wilt u meer informatie mail dan naar Bestuursondersteuning.sdz@amsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven