Kristallnacht-herdenking in Portugees-Israëlitische Synagoge

Op zondag 10 november 2019 was Wijkraad Zuid-West Amsterdam met een forse delegatie aanwezig bij de Kristallnacht-herdenking in de Portugees-Israëlitische Synagoge aan het Mr. Visserplein. circa 1000 deelnemers hoorden toespraken van Eddo Verdoner, Minister Ferdinand Grapperhaus van veiligheid en Justitie en een overlevende van de Kristallnacht die plaats had in Nazi-Duitsland in de nacht van 09-10 november 1938 en het georganiseerde begin vormde van de genocide op de Europese Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De herdenking werd georganiseerd door het Centraal Joods Overleg.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen
voorzitter Wijkraad Simon Bornstein met Leo Reawaruw

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven