30 bewoners nemen deel aan wandeling langs ART Zuid

De Tentoonstelling begint bij het Van Heutzmonument

In augustus organiseerde Wijkraad enige zomeractiviteiten voor bewoners. Hieronder een succesvolle wandeling langs de open lucht tentoonstelling Art Zuid op de Apollolaan.

genieten van de prachtige bloemen op de bruggen in Zuid

In het kader van de open luchttentoonstelling staan enige tientallen kunstwerken en installaties op de route van Station Zuid naar het Museumplein tot aan het Rijksmuseum evenals op de as tussen het Apollohotel en het Van Heutzmonument.

kinderen maken kennis met de schone kunsten

In een aangename sfeer verzamelden de deelnemers zich bij het Haarlemmermeerstation waarna men langs de Marathonweg en Stadionkade wandelde. Tijdens de wandeling werd uitgebreid stilgestaan bij architectonische bijzonderheden van Plan Zuid en de kostbare smeedijzeren brugdelen.

een boeiende installatie uit oud hout en ijzer, verrassende menselijke gedaanten

Tijdens de wandeling lieten bewoners met een migratie achtergrond zich prettig informeren over de bebouwde omgeving van hun stad. Voor anderen was het de eerste maal dat zij deelnamen aan een kunstwandeling. Sommigen leerden gaande weg op andere wijzen kijken en genieten van de indrukwekkende kunstwerken die uit alle delen van de wereld afkomstig zijn.

een biertje of kopje thee bij de Nieuwe Coenen

De oudste deelnemer was 94 jaar en liep probleemloos het gehele traject. Onder het wandelen werden diverse pauzes ingelast en werd er dankbaar gebruik gemaakt van de bankjes op de Apollolaan. Anderen gebruikten deze momenten om zich uitgebreid te laten fotograferen met een kunstwerk.

bewoners bespreken de betekenissen van veelzijdig kunstwerk

Het uitmuntende zonnig zomerweer verhoogde het vakantiegevoel van de deelnemers die na afloop in de Nieuwe Coenen gezellig pratend een drankje genoten om zo nieuwe vriendschappen te mogen zien ontstaan en afspraken voor volgende activiteiten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven