Overlast door festivals in Bos

De hoeveelheid geluidoverlast door festivals georganiseerd in het Amsterdamse Bos is schrikbarend. De afgelopen tijd ontving de Wijkraad een reeks klachten van bewoners over met name geluidsoverlast. In het bijzonder tijdens en volgend op het Dekmantel Festival, dat drie dagen duurde.

De dreunende bassen droegen hun geluid tot ver over Oud-Zuid en Buitenveldert uit, gedragen door de wind. Op vrijdag, zaterdag en zondag stroomden de klachten binnen.

Een wijkraadslid bezocht het Amsterdamse Bos om de omvang en de bron van de geluidsoverlast te onderzoeken. Uit gesprekken met bezoekers bleken er ook gevallen van drugsoverlast plaats te hebben gehad. De politie is diverse malen uitgerukt ter assistentie en heeft zelfs een festivalganger in de cel opgeborgen.

Hoewel het Amsterdamse Bos op het grondgebied van de Gemeente Amstelveen ligt, worden de bewoners van Buitenveldert en Oud-Zuid nadrukkelijk opgezadeld met de geluidsoverlast vanuit het Amsterdamse Bos.

Volgens informatie van de Gemeente Amstelveen mogen er slechts acht festivals per jaar worden georganiseerd in het bos.

Wijkraad Zuid-West Amsterdam meent dat die acht festivals teveel milieuschade en veel te veel geluidoverlast en een te hoge verkeersdruk op een groene omgeving veroorzaken met een onaanvaardbare hoeveelheid overlast voor de bewoners van Amsterdam-Zuid. Deze bezorgdheid van de Wijkraad is tot uitdrukking gebracht in een brief aan de Gemeente Amstelveen.


Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven