Vrijdag 1 maart Actiedag

Demonstratie Stop de Verkoop!

Het moest maar eens afgelopen zijn met de asociale verkoop van sociale huurwoningen!

Aanleiding.
Er is een goede aanleiding om actie te voeren. Woningcorporatie Ymere gaat stug door met woningen van het Olympia Complex te koop aanbieden ondanks in het verleden gedane toezeggingen er een bepaald moment mee op te houden. Begin februari is weer een appartement op één hoog te koop gezet, prima geschikt voor een oudere (van hoog naar laag). Meer dan drie ton voor 45 vierkante meter moet het gaan opbrengen. Bewonerscommissie Olympia is de wanhoop nabij. Al jaren protesteert zij heftig. Het moment is aangebroken om niet alleen Ymere aan te spreken, maar ook om nogmaals de huurdersorganisatie HYA, en voorts Huurdersbelang Zuid, de stichting WOON, de Wijkraad Amsterdam Zuid West, de media en wat niet meer er bij te betrekken. HYA staat voor Huurders Ymere Amsterdam.

Verkoop moet stoppen.
Feitelijk zijn HBZ, en samen met haar alle huurdersclubs waaronder ook HYA, helemaal klaar met de verkoop van sociale huurwoningen. Er heerst een waanzinnig tekort. Het is logisch dat als je daar de wetten van de markt op los laat de huren omhoog schieten, niet op te brengen voor mensen met een normale beurs. Onder de € 1500 per maand kom je nauwelijks meer aan de bak.
Voor een sociale huurwoning bedraagt de wachttijd nu meer dan 10 jaar en het ziet er naar uit dat het alleen maar langer wordt.

Daarom actie!
Op vrijdag 1 maart verzamelen vanaf 15.30 voor Olympiaweg 36, het kantoortje van de bewonerscommissie. De actie is groots opgezet. Met spandoeken, protestborden, affiches, strijdliederen. Veel tamtam dus. Er komen politici (gemeenteraadsleden Eric Flentge van de SP en Dorrit de Jong van GroenLinks in ieder geval). Pers (Parool, Echo, AT5, Telegraaf), leden van de stadsdeelcommissie en de top van Ymere zijn uitgenodigd.

Optocht.
Om 16.00 wordt opgetrokken naar een door Ymere te koop gezette etage, die op ludieke wijze uit de verkoop genomen zal worden en te huur aangeboden. Gelardeerd met toespraken en liederen.

Bond Precaire Woonvormen
Op You Tube heeft de Bond Precaire Woonvormen een indringende video-oproep geplaatst om aan de actie deel te nemen. Zie: https://youtu.be/tGZvcIuXsnQ

Oproep.
Bewonerscommissie Olympia en Huurdersbelang Zuid roepen op om massaal mee te doen aan deze actie. Hoe meer mensen, hoe meer tamtam, hoe meer publiciteit, hoe groter de druk om te stoppen met de verkoop.

                                                          Komt Allen

De bedoeling is dat deze actie níet eenmalig is. Gedacht wordt aan een estafette. Om de zoveel weken steeds in andere buurten actie tegen verkoop, net zolang het doel ook inderdaad bereikt is.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven