Wijkraad spreekt Wethouder Rutger Groot-Wassink over redding Museumtramlijn

Wijkraad Zuid-West Amsterdam heeft Groen-Links wethouder Rutger Groot-Wassink met klem gewezen op het enorme belang van de redding van de Museumtramlijn, als onderdeel van het onvervreemdbaar en onvervangbaar Mobiel Nederlands Erfgoed.

Daarbij werd zeer nadrukkelijk aangegeven dat de spoorlijn Amsterdam-Zuid, Amstelveen, Bovenkerk een GROENE LONG is voor een stad vol fijnstof en automobiel verkeer. Bovendien is de spoorlijn een ECOLINT dat de Binnenstad van Amsterdam met het Vondelpark, verbindt met het Amsterdamsche Bos, De Nieuwe Meer, Schinkeleilanden, Ijsbaanpad, en openbare parken in Amsterdam.

Voorts wordt de spoorlijn ECOLOGISCH BEHEERD door de baanploegen van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam, waardoor talloze bij wet beschermde planten- en diersoorten groeien en leven op en om het railtracé.

Wijkraad Zuid-West Amsterdam wil dat de overheid de complete Museumtramlijn als ensemble in de zin van de Wet Erfgoed (stations, tramstellen, wagons, wissels, bruggen, bovenleiding, spoordijk, remise, werkplaats, bibliotheek, gereedschappen, enz.) aanwijst als beschermd monument.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven