Puinhoop Beethovenstraat

Sedert geruime tijd opgebroken en geblokkeerd voor werkzaamheden in de openbare ruimte. Het tramverkeer is in de Beethovenstraat lamgelegd en rijdt via de De Lairessestraat waardoor buurtbewoners en ondernemers in de Beethovenstraat zwaar worden getroffen. Van sommige ondernemers daalt de omzet door genoemde problematiek met circa de helft.

Huizen in Amsterdamse school-stijl aan de Beethovenstraat

De aanleg van een loopbrug om de opengelegde straat te kunnen overbruggen is inmiddels herhaaldelijk uitgesteld, waardoor ouderen en gehandicapten bijkans geen toegang hebben tot deze bloeiende winkelstraat. Amsterdam-Zuid wordt voor hen voor langere tijd ontoegankelijk.

Dit alles samen is voor Wijkraad Zuid-West niet aanvaardbaar. Middels een schrijven aan Burgemeester en Wethouders heeft de Wijkraad een klacht ingediend met het urgente verzoek om een einde aan deze toestand te maken. De Wijkraad wenst een voor ouderen, gehandicapten en verkeer toegankelijke, economisch bloeiende Beethovenstraat.

De Wijkraad adviseert BenW dan ook uiterst urgent de stoepen in de Beethovenstraat en doorloop voor het publiek en bewoners te garanderen, door het aanleggen van plankiers en een loopbrug. Bovendien is het uiterst wenselijk dat getroffen ondernemers schadeloos worden gesteld. De Wijkraad sluit zich aan bij de wensen van de Ondernemersvereniging.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven