Museumtramlijn lid van Nederlandse U.N.E.S.C.O.-Commissie: Netwerk Immaterieel Erfgoed

De http://museumtramlijn.org/ Electrische Museumtramlijn Amsterdam is lid geworden van de Nederlandse UNESCO-Commissie, in het bijzonder van het Netwerk Immaterieel Erfgoed.

Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland geeft sinds 2012 uitvoering aan de implementatie van het UNESCO Verdrag in Nederland en stelt zich ten doel om immaterieel erfgoed te promoten en toegankelijk te maken, om de sector te stimuleren en professionaliseren, om de participatie eraan te bevorderen en om de kennis erover te vergroten.

De primaire taken van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland zijn onder verdeeld in erfgoedzorg en kennisontwikkeling.

Het Kenniscentrum ontplooit activiteiten gericht op behoud, beheer en ontwikkeling van het immaterieel erfgoed in Nederland. Het adviseert overheden over immaterieel erfgoed en stimuleert het debat daarover. Het centrum voert een actief mediabeleid ten behoeve van de bewustwording van het belang en de waarde van immaterieel erfgoed. Daarnaast versterkt het Kenniscentrum de sector en begeleidt het immaterieel erfgoedgemeenschappen in hun groei naar erfgoedzorg. Belangrijk instrument hierbij is de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. 

Kennisontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, met als doel kennisverdieping ten behoeve van de praktijk van borging van immaterieel erfgoed.

Inmiddels wordt het nieuwe lid van het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland ook op de website van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed vermeld: https://www.immaterieelerfgoed.nl/nl/page/4154/electrische-museumtram-amsterdam

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven