Gemeenteraad ontvangt petitie Wijkraad over redding Huis van de Wijk Olympus

PETITIE  aangeboden aan het College van B&W en de
GEMEENTERAAD van AMSTERDAM

Amsterdam, 12.12. 2018

BEWONERS, GEBRUIKERS EN BEZOEKERS PROTESTEREN HEFTIG TEGEN VERHUIZING  HUIS v/d WIJK OLYMPUS

Bewoners protesteren tegen de sluiting van het Huis van de Wijk Olympus aan het Amsterdamse Hygiëaplein. De Gemeente Amsterdam wil het HvdW verplaatsen om uitbreiding van de naast gelegen Europaschool mogelijk te maken.

Ruim 500 bewoners hebben deelgenomen aan een handtekeningenactie van de Wijkraad Amsterdam Zuid West om sluiting te voorkomen. Voorts is er door bewoners en de Wijkraad ingesproken bij de Stadsdeelcommissie en is gesproken met fracties in de Gemeenteraad. De acties hebben ruime aandacht gekregen in de regionale pers.

Bewoners van een zeer ongeschikte locatie voor een HvdW aan de Olympiaweg hebben een Bewonerscommissie opgericht en zich aangesloten bij de Wijkraad.

Bewoners, gebruikers, bezoekers en de Wijkraad eisen het behoud van het Huis van de Wijk Olympus aan het Hygieaplein. Deze locatie voldoet en men is daar zeer tevreden.

Deze groepen vragen de heer Jelle Houtsma, directeur van Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Oud-Zuid (S.O.O.Z.), exploitant van het Huis van de Wijk Olympus, om de huidige locatie in stand te houden of wanneer dit niet kan te verhuizen naar een minstens gelijkwaardige locatie met bruikbare tuin en industriële keukens.

Honderden uiterst kwetsbare Amsterdammers horen niet te moeten wijken voor een uitbreiding van een school van (rijke) expats in hun wijk.

Wijkraad Amsterdam Zuid West, namens deze,

Goede groet,

Simon Bornstein, Voorzitter Wijkraad Amsterdam Zuid West

Demonstratie op het Hygiëaplein bij het Huis van de Wijk

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven