Wijkraad spreekt in bij Stadsdeelcommissie Zuid over redding Huis van de Wijk Olympus

Wijkraad Amsterdam Zuid West heeft ingesproken tijdens de algemene vergadering van de Stadsdeelcommissie Zuid. Tijdens de inspraak werd een eisenpakket neergelegd bij de lokale overheid. De belangrijkste eis is het behoud van het Huis van de Wijk op de huidige locatie aan het Hygieaplein.

De lokaliteiten aan het Hygieaplein zijn voor de huidige en potentiële toekomstige gebruikers de meest ideale ruimten die in de Marathonbuurt en Olympiabuurt te vinden zijn. De Wijkraad wenst maximale invloed uit te oefenen om het Huis van de Wijk te redden.

Het is onacceptabel dat in een stad waar men ‘lief moet zijn voor elkaar’, grote groepen uiterst kwetsbare Amsterdammers hun vertrouwde, sociaal veilige buurthuis uitgejaagd zouden worden om plaats te moeten maken voor uitbreiding van een school vol rijke expats, de naast gelegen Europaschool.

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven