Wijkraad eist redding Electrische Museumtram

Het Electrische Trammuseum Amsterdam is aangesloten bij Wijkraad Zuid-West Amsterdam. Sedert veertig jaren maakt het geheel door vrijwilligers bemenste Museum onlosmakelijk deel uit van het sociaal weefsel van Oud-Zuid.

Wijkraad doet verslag van FNV Expertmeeting in Utrecht, in het Ledenparlement van de FNV

De bewonersorganisaties in de wijk achten de E.M.A. onmisbaar. Vrijwel iedere buurtbewoner heeft wel eens een rit met een historische tram gemaakt door de binnenstad van Amsterdam of over de lijn naar Amstelveen en Bovenkerk.

Afgelopen woensdag heeft de Wijkraad haar eisenpakket neergelegd bij de leden van de Stadsdeelcommissie Zuid: behoud van de E.M.A. op de huidige locatie, inclusief railinfrastructuur, opslagloodsen en reparatieloodsen.

Ook de Minister van Verkeer ondersteunt deze eisen na Kamervragen van de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer

  • Heel veel vergunningen worden afgegeven in de buurt. We zetten ze op een rijtje.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven