Stadionplein 103 Bar Alt, 113 Vlaamsch Broodhuys

Nog altijd wacht Bar Alt op toestemming open te gaan, blijkt uit de volgende bekendmaking:

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning 2 juli 2018 Stadionplein 103, 1076 CK: voor het veranderen van de bestemming van het gebouw naar horeca IV (restaurant), verzonden d.d. 2 juli 2018 OLO-nummer 3661039.

Aanvraag omgevingsvergunning 6 juni 2018 Stadionplein 103, 1076 CK:
voor het veranderen van de bestemming van het gebouw Stadionplein 103 naar horeca IV (restaurant), ingekomen d.d. 8 mei 2018. OLO-nummer 3661039.

Nog altijd is bierrestaurant Bar Alt niet echt geopend. Naar nu blijkt is er nog geen passende horecavergunning. Er lijkt niet op gerekend dat de papieren niet in orde zijn. Op voorhand mogen ze zo te zien niet op volle toeren gaan draaien. Is zo’n in knallende strandkleuren geschilderd terrasmeubel eigenlijk wel toegestaan? Heeft de welstandcommissie daar iets over te zeggen?

Parool van 6 juli:

Vlaamsch Broodhuys moet horecaruimte inleveren.

Het filiaal van Vlaamsch Broodhuys op het Stadionplein in Zuid moet het aantal vierkante meters dat nu gebruikt wordt voor horeca terugschroeven. Dat heeft de rechter bepaald nadat de verhuurder van het pand, Bouwinvest, een kort geding had aangespannen. De gemeente had de gehele 141 vierkante meter van Vlaamsch Broodhuys als horeca bestempeld, waardoor het maximale oppervlakte voor horeca in het complex was bereikt.

Dat zorgde voor problemen bij het naastgelegen restaurant Bar Alt. Zij kregen geen vergunning voor een uitbreiding omdat Vlaamsch Broodhuys alle toegestane vierkante meters had opgesnoept. In het contract van Vlaamsch Broodhuys staat dat er slechts 30 vierkante meter als ondersteunende horeca voor de bakkerswinkel is toegestaan. De zaak moet de horeca-activiteiten beperken zoals het in de huurovereenkomst staat, zo heeft de rechter besloten. Bar Alt kan vervolgens uitbreiden.

Een verhaal dat veel vragen oproept. Wordt vervolgd.

Bekendmaking stadsdeel op 25 juli, op Stadionplein 113 zit Vlaams Broodhuis:

Gedeeltelijk ingetrokken omgevingsvergunning  voor het vestigen van een horecabedrijf binnen categorie IV in het gebouw Stadionplein 113 (begane grond “Noordblok”) en het plaatsen van reclame-uitingen tegen de gevels. De intrekking heeft betrekking op het vestigen van een horecabedrijf binnen categorie IV. OLO-nummer 2431097.

Bekendmaking Stadsdeel op 30 juli, op Stadionplein 103 zit Bar Alt:

Besluit ‘omgevingsvergunning niet vereist’
Verleend: Stadionplein 103, 1076 CK: voor het veranderen van de bestemming van het gebouw naar horeca IV (restaurant), verzonden d.d. 30 juli 2018. OLO-nummer 3661039.

De soap gaat verder:
Besluit omgevingsvergunning 9 augustus 2018.
Geweigerd: Stadionplein 113, 1076 CK: voor het veranderen van de inrichting van het gebouw door het plaatsen van een scheidingswand tussen het winkelgedeelte en het horecagedeelte, verzonden d.d. 3 augustus 2018. OLO-nummer 3754143.

Beslissing op bezwaar exploitatievergunning voor een horecabedrijf Stadionplein 103
Stadsdeel Zuid – 19 september 2018

Verleend – beslissing op bezwaar
Stadionplein 103, 1076 CK: voor het exploiteren van een alcoholschenkend horecabedrijf met terras, verzonden d.d. 17 september 2018. Dossiernummer 2018-27183

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven