Piet Kranenbergpad half jaar dicht bij de Ring

Als misschien bekend gaat het snelwegknooppunt Nieuwe Meer straks jarenlang op de schop. Liefst van 2019 tot 2025. Bijvoorbeeld naast de vier bestaande A-10-bruggen over de Schinkel komen er links en rechts nog een brug bij. De voorbereidende werkzaamheden hebben echter al een aanvang genomen. Zo is op het Tennispark Jaagpad (bij de sluisjes) het clubgebouw afgebroken om elders weer opgebouwd te worden en worden tennisbanen verschoven. Ook de fietsroute van het Haarlemmermeercircuit naar Amstelveen langs de Museumtramlijn, het Piet Kranenbergpad, wordt vanaf 20 september aangepakt. Deze fietsroute is een zeer belangrijke fietsader en wordt met het jaar drukker.

Onder de viaducten van de A10 komt er een fikse aanpassing. De ruimte onder de viaducten is nu smal en onoverzichtelijk. Om meer ruimte te geven aan fietsers en voetgangers wordt het fietspad wat verbreed en komt er een apart, nieuw voetpad. De tramspoorlijn komt gelijkvloers tussen het fiets- en voetpad te lopen, daardoor wordt het overzichtelijker. Om dat allemaal mogelijk te maken wordt het schuine talud vervangen door rechtstandige wanden.

Werkzaamheden gaan duren vanaf heden tot geschat 1 oktober 2018. Tot dan de omleidingsroute, grotendeels zoals het fietspad vroeger onder de A-10 door ging.

Het hele Piet Kranenbergpad staat op de nominatie aangepakt te worden. Vraag is wat dan de consequenties zijn voor de tuintjes tussen de tramspoorlijn en de Schinkel. Daar gaat een breed voetpad komen. Voorheen waren de tuinmensen georganiseerd in ‘de Groenlijn’, maar die lijkt niet meer te functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven